Bali Vakantie verhuur
Bali Vakantie verhuur
 • Noord-Bali

  Noord-Bali is minder druk bevolkt en minder toeristisch dan het zuiden. In dit deel van Bali zijn ook de sporen van de Nederlandse bezetting het meest duidelijk. In de stad Singaraja stichtten de Nederlanders hun koloniale hoofdstad. Dit is nu nog terug te zien in de oude kantoren en landhuizen in de stad. De stad is ruim opgezet en er zijn veel Arabische en Chinese invloeden.

  Bezienswaardigheden in het noorden van Bali
  Bijna alle villa’s en of hotels/appartementen zijn direct aan het zwart-zand strand gelegen. Verder vind je hier Zwemmen, snorkelen en duiken. Boottochten. Duikcursussen. Dolfijnen kijken/spotten. Golfbaan Bali Handara. Botanische tuin. Tracking. Mountenbike. Natuur wandelingen. Berg beklimmen. Schildercursus. Kookcursus. Spa/massage/welness. Supermarkten
  Markten avond en ochtend. Restaurantjes. Winkeltjes. Rijstvelden. Tempels. Watervallen. Heetwaterbronnen. Koffiebranderij.

  Oost-Bali

  Oost-Bali was vroeger het gebied van drie vorstendommen: Klungklung, Bangli en Karangasem. In deze streek staan dan ook nog veel oude tempels en paleizen. Maar het voornaamste kenmerk van Oost-Bali is de vulkaan, de Gunung Agung. Iets verder naar het westen ligt de Gunung Batur, een vulkaan met een kratermeer. De belangrijkste toeristische plaatsen zijn Klungklung, Candi Dasa, Amed en Tulamben. Deze laatste twee staan bekend om hun mooie duiklocaties.

  Bezienswaardigheden in het oosten van Bali
  Je vind hier Strand(u kunt hier uren langs het strand wandelen). Zwemmen, snorkelen(koraal voor de villa) en duiken. Duikcursussen (6 duikscholen in de buurt, ook Nederlandse). Zilvershops met werkplaatsjes. Tracking vulkaan. Fietstochten maken. Brommerverhuur (niet verzekerd, op eigen risico). Supermarktje op loopafstand. Bookshop. Vissen met lokale vissersboot(jukung). Vissen op professionele visboot, o.a. op marlijnen, haaien etc. Speedboot naar de Gili`s (u kunt op deze tropische eilanden ook overnachten). Wandelen door rijstvelden. Tempels bezoeken. Markten bezoeken. Raften(dagtrip).

  Zuid-Bali

  Zuid-Bali is wat betreft toerisme het meest ontwikkelde deel van het godeneiland. Hier zijn dan ook de mooiste stranden. U vindt hier Kuta, Tuban, Legian en Seminyak aan westkust. In het uiterste zuiden liggen de badplaatsen Jimbaran en Nusa Dua. Aan de oostkust bevinden zich de wat rustigere badplaatsen Sanur en Tanjung Benoa. De golven in de zee aan de zuidkust zijn flink, het is dan ook een erg populaire plek voor surfers.

  Bezienswaardigheden in het zuiden van Bali
  Je vind hier Stranden. Tempels. Trackings. Wandelingen. Surfen/Kitesurfen.Duiken. Raften. Golf. Tempels. Dansvoorstellingen. Rijstvelden. Restaurants. Uitgaan. Winkels. Markten. Musea. Birdpark. Olifantenpark.

  West-Bali

  West-Bali is minder druk bevolkt en minder toeristisch dan het zuiden. In dit deel van Bali zijn ook de sporen van de Nederlandse bezetting het meest duidelijk. In de stad Singaraja stichtten de Nederlanders hun koloniale hoofdstad. Dit is nu nog terug te zien in de oude kantoren en landhuizen in de stad. De stad is ruim opgezet en er zijn veel Arabische en Chinese invloeden.

  Bezienswaardigheden in het westen van Bali
  Bijna alle villa’s en of hotels/appartementen zijn direct aan het zwart-zand strand gelegen. Verder vind je hier Zwemmen, snorkelen en duiken. Boottochten. Duikcursussen. Dolfijnen kijken/spotten. Golfbaan Bali Handara. Botanische tuin. Tracking. Mountenbike. Natuur wandelingen. Berg beklimmen. Schildercursus. Kookcursus. Spa/massage/welness. Supermarkten
  Markten avond en ochtend. Restaurantjes. Winkeltjes. Rijstvelden. Tempels. Watervallen. Heetwaterbronnen. Koffiebranderij.

  Midden-Bali

  Midden-Bali is beroemd om zijn vele ambachten, handwerk en dansen. Het belangrijkste dorp is zonder meer Ubud. Ubud is het artistieke hart van Bali. Er zijn veel hotels en daarmee is het tevens een geschikte uitvalsbasis om Midden-Bali te verkennen. U vindt hier vele historische dorpen, tempels en monumenten. Het landschap is heuvelachtig en wordt door vele rivieren doorsneden. Samen met de typische rijstterrassen vormt dit een prachtig tafereel. Dit landschap is ook erg geschikt voor wildwatervaren. De leukste kunstenaarsdorpjes zijn Celuk, Mas, Batuan en natuurlijk Ubud zelf. Ten noorden van Ubud ligt Kintamani, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft en de Gunung Batur vulkaan.

  Bezienswaardigheden in het midden van Bali
  Je vind hier Raften. Rijstvelden. Monkeyforest. Dansvoorstellingen. Schilderkunst. Beeldhouwen. Zilver en houtbewerking. Musea. Fietstochten. Wandeltochten. Tempels. Olifantengrot. Watervallen. Winkels. Restaurants. Birdpark. Olifantenpark.

  Lombok

  Lombok is het eiland ten oosten Bali. Het is vergelijkbaar in grootte, maar lang niet zo toeristisch als Bali. Ideaal als voor ieder die graag de rust op zoekt. Ook vindt u op Lombok prachtige ongerepte natuur, een grote vulkaan en hagelwitte stranden. Het toerisme is (nog) niet zo erg ontwikkeld op Lombok. De meeste hotels en resorts bevinden zich in Senggigi in het noordwesten, in Kuta in het zuiden en op de Gili-eilanden, waarvan het eiland Gili Trawangan het bekendste is.Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maatKijk ook eens naar deze villas


© Bali Vakantie Verhuur 2020