Bali Vakantie verhuur
Bali Vakantie verhuur
 • Wie zit er achter Bali Vakantie Verhuur?

  Bali Vakantie Verhuur is een middel-groot verhuurbedrijf en wordt gerund door Joop van Pruijssen en zijn dochter Suzanne van Pruijssen. Als eigenaar van een eigen villa heeft Joop Bali Vakantie Verhuur in 10 jaar opgebouwd tot een bedrijf met meer dan 60 villa’s in het portfolio. Bali Vakantie Verhuur helpt u graag met het samenstelen van uw droomvakantie.

  Van wie zijn de villa’s die Bali Vakantie Verhuur verhuurd?

  Alle villa’s in het bestand van Bali Vakantie Verhuur hebben verschillende Nederlandse, Belgische en Indonesische  eigenaren. Bali Vakantie Verhuur treedt op als bemiddelaar tussen de eigenaar en de huurder.

  Hoe kan ik contact opnemen met Bali Vakantie Verhuur?

  U kunt contact opnemen via ons contactformulier of kunt u ons mailen. Wilt u liever iemand direct spreken, dit kan op iedere werkdag, ook op zaterdag van 09.oo uur tot 20.00 uur via 06 18071113 of 0416 279546

  Heeft Bali Vakantie Verhuur een Facebookpagina?

  Ja, u kunt op onze Facebook pagina op de hoogte blijven van het laatste nieuws en acties van Bali Vakantie Verhuur. Ook kunt u uw ervaringen en foto’s delen met andere vrienden van Bali Vakantie Verhuur.

  Is een visum vereist voor Bali?

  Als u korter dan 30 dagen in Indonesië verblijft, een visum niet nodig. Een visum voor een langere periode dan 30 dagen is verkrijgbaar bij de Indonesische ambassade in Den Haag. www.visa4indonesia.nl U moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig na uw vertrek uit Indonesië.

  Is Bali veilig?

  Bali, is zeer veilig. De sociale controle op Bali is groot en daardoor is er op Bali geen of bijna geen criminaliteit of onveligheid. In het zuiden, waar meer toeristen komen, is het ook wel veilig maar is het verstandig toch wat alerter te zijn. Bij de villa’s is een security aanwezig, niet vanwege de onveiligheid, maar omdat de plaatselijke overheid wenst/eist dat de villa-eigenaren de locale bevolking aan een baantje helpt.

  Welke luchthaven heeft Bali?

  Bali heeft 1 internationale luchthaven, de Ngurah Rai Airport in Denpasar. Het vervoer van en naar de luchthaven kan Bali Vakantie Verhuur,in overleg met de eigenaren, voor u regelen.

  • De rit van de luchthaven naar het het Noorden duurt ongeveer 2,5 uur.
  • De rit van de luchthaven naar het het Oosten duurt ongeveer 2 uur.
  • De rit van de luchthaven naar het het Midden duurt ongeveer 1 uur.
  • De rit van de luchthaven naar het het zuiden duurt ongeveer 45 minuten.

  Deze tijden zijn richttijden. Het komt zeer regelmatig voor dat u moet wachten op een ceremonie. Ceremonies gaan altijd voor….

  Welk geld neem ik mee naar Bali?

  De nationale munt is de Rupiah (IDR). De koers is (januari 2017: €100,00 is 1.400.000 RP. U kunt in de omgeving van de villa’s geld opnemen uit de geldautomaten (ATM) met uw betaalkaart of creditcard. U kunt ook euro meenemen en deze omwisselen in Rupiahs. Deze euro’s kunt u ook op heel veel plaatsen in Bali omwisselen bij de zg money-changers
  In Bali wordt nog heel veel cash betaald, dus is het goed om altijd geld op zak te hebben. In grotere winkels en restaurants kunt u ook met uw creditcard betalen.

  Kan ik een fiets, scooter 0f auto huren?

  U kunt ook een fiets, scooter of auto huren huren. Van te voren reserveren is mogelijk, maar u kunt dit ook regelen met de helpdesk van de villa waar u verblijft. Op Bali rijdt men links. Als u geen ervaring heeft met het links rijden dan adviseren wij u niet zelf auto te rijden. Er zijn wel verkeersregels op Bali maar die wat anders dan bij ons. U zult echter zien dat men op Bali heel wat meer rekening houdt met de medeweggebruiker. U heeft voor het rijden met een scooter en of auto een international rijbewijs nodig. Deze kunt u verkrijgen bij de ANWB.

  Wat voor stopcontacten zijn er?

  De elektriciteit in de villa is 220V. De stopcontacten zijn uitgevoerd volgens de Europese standaard, dus u kunt uw eigen apparatuur zonder problemen gebruiken.

  Beschikken de villa’s over een internetverbinding?

  Bijna iedere villa beschikt over Wifi. U kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van het internet via deze Wifi-verbinding met meerdere computers en telefoons, maar houdt u er rekening mee dat de snelheid niet dezelfde is als u in Nederland gewend bent

  Wat is de beste periode om op Bali te verblijven?

  Het weer op Bali is meestal heerlijk. Bijna iedere dag is het heerlijk zonnig en warm. Het veelal warme weer wordt aan de kust aangenaam getemperd door een heerlijk verkoelende zeewind. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms wel 95 procent in de regentijd. De regentijd duurt ongeveer van November tot april. Maar ook op Bali is het weer aan het veranderen. De regentijd verschuift meer naar December. Het noorden en het oosten van Bali is het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens de regentijd vallen de regenbuien meestal mee. Hierdoor zijn in principe alle maanden van het jaar geschikt voor een goed verblijf op Bali.

  Wat is de beste vlucht/vliegmaatschappij?

  Het is op dit moment nog niet mogelijk rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Bali te vliegen. Er is altijd nog een tussenstop ( KLM geeft aan rechtstreeks maar ook daar heb je een korte tussenstop op Singapore). Een van de beste zoniet de beste is Singapore airlines. Dit om meerdere redenen: als je de goede connectie kies gaat het relatief snel. (vliegtijd tussen de 16 en 18 uur). De service, het eten en de ruimte in het vliegtuig zijn zeer goed.

  Andere opties zijn: (zeker niet slecht):

  • KLM
  • Qatar airways
  • Emirates
  • Garuda
  • Cathay

  Wat kost uw verblijf op Bali?

  Bali is gelukkig nog steeds redelijk goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kan nog steeds zo’n € 7,50 / €10.00 p.p. Geïmporteerde dranken zijn erg duur. Een redelijke fles wijn kost al snel € 16,– om maar niet te spreken van sterkere dranken. Op Bali kan je wel plaatselijk gemaakte dranken kopen, die zijn een stuk goedkoper en vaak ook goed. Vlees, fruit en groenten zijn redelijk goedkoop, ongeveer de helft van wat u in Nederland daarvoor betaalt. Het assortiment is wel beperkter dan in Nederland.

  De taal:

  De taal in Indonesië is Bahasa Indonesia. De Balinees spreekt vandaag de dag wat Engels echter niet veel. Het personeel van de villa’s, gidsen en chauffeurs spreken over het algemeen een beetje Engels. Met handen en voeten komt u er wel uit.

  Is Bali veilig/ongedierte?

  Bali is veilig. Criminaliteit komt weinig tot nauwelijks voor op Bali. U kunt s’-avonds veilig over straat. Haaien, slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen natuurlijk voor op Bali. Het blijft een tropisch klimaat. Als u echter gewoon oplet, net als u doet in Nederland, vormen ze geen bedreiging voor uw gezondheid. Het eten op Bali in restaurants is doorgaans goed, u ondervindt weinig problemen hiermee. Het eten op een pasar of uit een “randong” ( een rijdend eethuisje wordt afgeraden)

  Hoe staat het met medische voorzieningen?

  In Bali zijn voldoende EHBO posten, doktoren, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval dat u wat overkomt. Mocht u echter specialistische hulp nodig hebben dan zijn er zeer goede westerse ziekenhuizen in Denpasar.

  Wat moet ik naar Bali meenemen?

  Zo min mogelijk kleding (liefst katoen) voor gebieden met een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en badkleding. De meeste zaken en artikelen zijn op Bali voordeliger dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur. Mocht u iets vergeten zijn dan kan u dat kopen op Bali en vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. We adviseren dan ook, maak het u zelf makkelijk, neem zo min mogelijk mee. Wel handig is een simlock-vrije telefoon mee te nemen. U koopt op Bali een SIM-kaart en wat beltegoed voor al € 5,–. Handig wat dan belt u tegen lokale kosten.

  Welke reisdocumenten heb ik nodig?

  Als u korter dan 30 dagen in Indonesië verblijft, een visum niet meer nodig. Bij een langer verblijf dan 30 nachten gelden andere regels, zie hiervoor de diverse visa sites. Let op er moeten nog minimaal twee lege z.g. pagina’s in uw paspoort zitten en uw paspoort moet bij terugkomst in Europa nog minstens zes maanden geldig zijn.

  Welke inentingen heb ik nodig?

  Inentingen zijn niet verplicht voor uw bezoek aan Bali. Wij raden u dat echter wel aan. Op Bali heeft u geen medicatie voor Malaria nodig. Voor de nodige inentingen kunt u zich het beste wenden tot de GG&Gd of uw huisarts. Tropische ziekten komen in Bali bijna niet voor. De meeste gasten gebruiken geen preventieve medicijnen. Het is wel van belang dat u zich beschermd tegen de zon, goede zonnecrème met minimaal factor 20 bevelen wij aan.

  Wat kunt u eten op Bali?

  In principe kent Bali tegenwoordig alle keukens. Ook in de villa’s kunt u eten wat u wilt. U betaalt voor de boodschappen en de staf zal al het mogelijke doen om een uitstekende warme maaltijd voor u te bereiden. De staf is echter het best in de Indische gerechten maar op Bali is alles te verkrijgen van kip, rundvlees, tonijn, snapper en tot gamba’s, het is er allemaal. Als u wilt is er voor ontbijt gewoon brood te verkrijgen, zoals ook kaas, vleeswaren, jam en boter. Natuurlijk is er op Bali heerlijk fruit te verkrijgen, met een beetje geluk plukt u het zelf uit de tuin.

  Tijdsverschil

  Let wel: het is in Nederland/België 6 (de zomertijd) en 7 uur vroeger (wintertijd) dan op Bali.

   

  Staan uw vragen/de antwoorden niet op deze lijst?
  Neem contact op en wij informeren u per ommegaande.Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maat

Vind snel uw villa op maatKijk ook eens naar deze villas


© Bali Vakantie Verhuur 2020